Update over het Coronavirus... vind je hier:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit
Vorige stap
Dank voor uw vraag!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Sluit
Vorige pagina
Voor alle kinderen

Afspraken op het consultatiebureau

JGZ Kennemerland geeft ouders de keuze wanneer zij het consultatiebureau willen bezoeken. Elke ouder kan op elk moment en over allerlei onderwerpen met ons in gesprek. Wij kunnen ouders ondersteunen als zij vragen of zorgen hebben en mogelijk hulp nodig hebben. 

Elk kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier, maar over wat wel en niet bij een leeftijd hoort, kun je als ouders soms vragen hebben. Ook stelt elke ontwikkelingsfase weer andere eisen aan ouders, maar ook aan het gezin en de omgeving. Samen met ouders kijken we naar de ontwikkeling, naar het lichaam, het bewegen, het leren en de gevoelens van je kind. En ook wat dit betekent in het contact en in de interactie jou en anderen. Wat verwacht of heeft het kind nodig van de ouders? Wat vraagt dit van ouders en wat is de invloed op het gezin en de omgeving.  Het consultatiebureau heeft voor elke leeftijdsfase een ruim aanbod om ouders en kind te ondersteunen en antwoord te geven op vragen. Je kunt zelf kiezen welke onderwerpen je wanneer en met wie wilt bespreken en ook welke ondersteuning je daarbij zou willen hebben. Het consultatiebureau biedt in elke periode vaccinaties en onderzoeken aan om zo vroeg mogelijk de gezondheid te beschermen (en evt. ziekten of handicaps te voorkomen).

Samen met onze jeugdarts of JGZ-verpleegkundige kun je overleggen wanneer een volgende afspraak belangrijk is en wat er dan (kan) worden besproken en gedaan. Dit kan per leeftijdsfase verschillen en zal als het kind jonger is meestal vaker plaatsvinden. Ook kunnen ouders dit zelf aangeven via de JgzApp.

Vorige pagina