Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Over ons

  Onze werkwijze

  Wij stemmen ons werk af op jouw vragen en wensen als ouder. Jij bent als ouder het meest belangrijk in het leven van je kind. Waar nodig kunnen wij je bij deze mooie en belangrijke taak ondersteunen, zodat we er samen voor zorgen dat je kind veilig en liefdevol opgroeit. Jij kiest wanneer, hoe en waar je van onze diensten gebruik wil maken.

  Jij beslist als ouder

  Jij kunt als ouder van je kind het beste bepalen welke zorg er nodig is voor jezelf, je gezin en je kind. En door wie en op welk moment die zorg het beste gegeven kan worden. Daarom passen we onze diensten aan de wensen van jou aan. Deze werkwijze noemen wij OER: Ouders Eigen Regie. Jij hebt regie over het moment waarop je een volgende afspraak wil, met welke professional, en wat je wil bespreken tijdens het bezoek.

  Om zicht te krijgen op wat voor jou belangrijk is, gebruiken we in de gesprekken met ouders de GIZ methode. GIZ staat voor: Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften. Bij de GIZ kijken we hoe het met jou als ouder gaat, met je kind, thuis en de dingen daaromheen. Dit doen we met behulp van een kleurenkaart. Jij geeft aan: wat gaat goed en wat kan eventueel beter?  Zo krijgen we de krachten en behoeften van jouw gezin goed in beeld. Weten we bij welke vragen je ondersteuning wil en wat zou kunnen helpen om dingen die eventueel lastig zijn te veranderen.

  Om te weten hoe we kunnen helpen, is het niet alleen belangrijk dat je weet welke zorg wij kunnen bieden op welke leeftijd maar ook waarom. Zo is het regelmatig wegen en meten van je kind belangrijk voor het volgen van de groei en ontwikkeling. Doen we lichamelijk onderzoek zodat we eventuele afwijkingen op tijd opsporen. En worden vaccinaties op vaste momenten gegeven, zodat je kind weerstand opbouwt en beschermd is in tussenliggende periodes.

  Voorlichting en informatie geven we wanneer jij als ouder hier behoefte aan hebt, en aangepast op de leeftijd van je kind. Onze JgzApp sluit hier op aan: je kunt hierin afspraken beheren, zien wie in het dossier van je kind heeft gekeken en waarom, en aangeven over welke onderwerpen je het wil hebben tijdens een consult.

  Vorige pagina