Alles over de JgzApp! Download deze nu:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit
Vorige stap
Dank voor uw vraag!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Sluit
Vorige pagina
Voor alle kinderen

Meten en wegen

Bij ieder bezoek aan het consultatiebureau wordt je kind door de assistente gewogen en gemeten. Groei geeft namelijk belangrijke informatie over hoe het met je kind gaat.

Ook meet de CB-assistente bij kinderen jonger dan 1 jaar de hoofdomtrek. Dit wordt onder andere gedaan om bij te houden hoe het gaat met de hersenontwikkeling.

Om de groei van je kind bij te houden maken wij gebruik van een grafiek met daarin verschillende lijnen, ook wel groeicurven genoemd. Deze groeicurven worden gemaakt door TNO. Door speciale studies volgt TNO de groei en ontwikkeling van Nederlandse kinderen en vertaalt de resultaten naar instrumenten om onder andere het groeien van kinderen te volgen.

We kijken vooral of je kind over het algemeen goed groeit, ofwel zijn/haar eigen lijn volgt. Hoe zwaar of hoe lang je kind precies is op een bepaald moment, is daarbij minder belangrijk. Als een kind ineens veel harder of juist veel minder gaat groeien, kan het zijn dat er iets aan de hand is. Je kunt de groeicurve van jouw kind inzien via de JgzApp.

Het meten en wegen wordt voor de afspraak met de jeugdarts of JGZ-verpleegkundige gedaan, daarom vragen wij altijd om 10 minuten eerder aanwezig te zijn voor de afspraak. Je kind tussentijds laten wegen en meten? Dat kan. Tijdens onze inloopspreekuren ben je van harte welkom zonder afspraak.

TIP: omdat je na het wegen en meten vaak nog even moet wachten, is het handig om een omslagdoek mee te nemen zodat je baby niet afkoelt. Ook een schone luier en billendoekjes komen vaak van pas.

Vorige pagina