Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Ons team

  Jeugdverpleegkundige

  Jeugdverpleegkundige Martine de Bruin: “Ik wil een veilige haven zijn voor ouders”

  “Wanneer een baby twee weken oud is, kom ik voor het eerst op huisbezoek. Tijdens dit bezoek praten we over de zwangerschap, bevalling, ouderschap en hoe de eerste twee weken zijn verlopen. Vervolgens vertel ik wat onze organisatie voor ouders kan betekenen. Hierna zien ouders mij terug op het consultatiebureau of tijdens een huisbezoek. Het eerste jaar hebben we intensief contact met elkaar; de ontwikkeling van jonge kinderen in deze periode gaat immers zo snel. Ouders kunnen met alle vragen bij mij terecht. Ik denk en kijk mee en geef advies indien nodig. Ik luister goed, zonder te oordelen, en stel ook  vragen aan de ouders. Ik wil een veilige haven zijn voor ouders: een plek waar ze hun vragen, zorgen en worstelingen kunnen delen en zichzelf kunnen zijn. Iedere ouder heeft vragen, dat hoort erbij. Meestal kan ik ouders geruststellen en hun zelfvertrouwen vergroten, zodat ze zelf weer verder kunnen.

  Mijn werk is heel afwisselend: huisbezoeken, afspraken met ouders op het consultatiebureau, en vragen beantwoorden tijdens het telefonisch spreekuur en de inloopspreekuren.

  Ook leer ik ouders thuis hoe zij hun baby kunnen masseren. Zo leuk, al die verschillende manieren om ouders te ondersteunen.

  Martine de Bruin
  Vorige pagina