Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Zwanger

  Borstvoeding

  Wanneer je zwanger bent of net bevallen en erover denkt om borstvoeding te gaan geven, kun je allerlei vragen hebben

  Kan ik dit wel? Hoe leg je een baby aan? Wat mag ik zelf eten en drinken tijdens het borstvoeding geven? Wat als het echt niet lukt of borstvoeding geven toch niet zo goed bij mij past? Voor begeleiding bij borstvoeding ben je bij JGZ Kennemerland aan het juiste adres. Onze organisatie beschikt al jaren over het zogeheten ‘borstvoedingscertificaat’ wat betekent dat alle jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen elk jaar uitgebreid geschoold worden op het gebied van borstvoeding, en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Ook hebben we twee lactatiekundigen in dienst, waar onze artsen en verpleegkundigen bij terecht kunnen voor overleg. Je kunt dus met al je vragen over borstvoeding bij ons terecht. Het is ook mogelijk dat een verpleegkundige bij je thuis langs komt om mee te kijken met een voeding. Is er meer expertise nodig, dan kunnen wij je doorverwijzen naar een lactatiekundige bij jou in de buurt.

  Wil je meer weten over hoe borstvoeding geven werkt? Lees dan HIER verder of meld je aan bij onze informatiebijeenkomst Borstvoeding.

  Waarom borstvoeding?
  Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en borstvoeding geven is ook goed voor jouw gezondheid. De beschermende eigenschappen van moedermelk spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen, het zenuwstelsel, zorgt voor een goede weerstand en beschermt je baby tegen ziektes.  De WHO (World Health Organization) adviseert dan ook om je baby de eerste zes maanden uitsluitend moedermelk te geven. De unieke samenstelling van de melk is altijd afgestemd op de behoefte van je kind. Daarbij geeft het voor jezelf veel praktisch gemak: de melk is altijd bij de hand en op de juiste temperatuur, alles wat je baby nodig heeft zit erin en het is lichtverteerbaar. Het geven van borstvoeding zorgt voor veel lichaamscontact met je baby, wat jullie band kan versterken. Door het voeden op verzoek kun je de signalen van je baby beter leren begrijpen”. Bovendien is het geven van moedermelk goedkoop. Onderzoek laat zien dat borstvoeding geven ook het risico op een aantal ziektes bij moeders vermindert.

  Folder Borstvoeding voor partners

  Vorige pagina