Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Over ons

  Over Jeugdgezondheidszorg Kennemerland

  Met ons enthousiaste team van 135 medewerkers bieden wij jeugdgezondheidszorg aan ruim 16.000 kinderen en hun ouders, in de regio.

  Over heel Zuid-Kennemerland en de IJmond werken wij vanuit 14 consultatiebureaus. Wij kunnen al zorg bieden vanaf de zwangerschap, tot het moment waarop je kind 4 jaar wordt.

  Dichtbij
  Wij willen dichtbij en makkelijk bereikbaar zijn, voor alle ouders. Op deze manier kunnen we jou als ouder op tijd steun bieden bij al je vragen en wensen over de gezondheid, groei en ontwikkeling van je kind, het opvoeden en het vader en moeder zijn. Wij zijn er voor je op het consultatiebureau in de buurt, op bekende plekken in de wijk (zoals de peuterspeelzaal of bibliotheek), komen bij je thuis of zijn bereikbaar via de JgzApp of het Serviceportaal. Je kunt als ouder bij ons kiezen uit allerlei vormen van ondersteuning, uitgevoerd door verschillende soorten professionals. Zo is er altijd een aanbod dat bij jouw vraag past.

  Ouders kunnen zelf kiezen hoe en wanneer ze van het consultatiebureau gebruik maken, ook kunnen wij bij ouders op huisbezoek komen.

  Deskundig
  Binnen onze organisatie staan deskundigheid en kwaliteit voorop. We hebben goed opgeleide en gekwalificeerde professionals in dienst vanuit allerlei verschillende vakgebieden. Zij kijken vanuit verschillende ontwikkelgebieden –  lichamelijk, psychisch, sociaal, emotioneel en cognitief – naar je kind én zijn er voor jou als ouder, jullie gezin en omgeving. We werken nauw samen, en delen onze kennis, met allerlei voorzieningen bij jou in de wijk. Door steeds weer te kijken naar nieuwe mogelijkheden, willen we onze dienstverlening nog beter maken. Dit kan alleen door een goede samenwerking met jou als ouder, en het inzetten van nieuwe wetenschappelijke inzichten, onderzoek en methodieken.

  Op tijd erbij zijn
  De eerste 1000 dagen – geteld vanaf het moment van zwanger worden tot de leeftijd van 2 jaar – zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Daarbij speelt de band tussen ouders en kinderen, maar ook de omgeving een grote rol. Wij bieden daarom zo vroeg mogelijk ondersteuning, om te voorkomen dat er problemen ontstaan of dat ze verergeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn: vaccinaties, gehoorscreening, opvoed advies, babymassage. Daarbij kunnen ouders en professionals kiezen uit een breed aanbod, waarbij ouders verantwoordelijk blijven en hun eigen keuzes maken. Indien nodig kan ondersteuning worden geboden naar hulp door een andere organisatie.

  Samenwerken
  Goede zorg bied je niet alleen. Daarom werken wij samen met onder andere peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen, wijkteams, basisscholen, Centrum voor Jeugd en Gezin en andere organisaties in de (jeugd)gezondheidszorg. Wij kunnen advies geven op de achtergrond, ergens aanschuiven voor een gesprek of op locatie een workshop geven.

  Jeugdgezondheidszorg Kennemerland voert, als onderneming van de ViVa! Zorggroep, de jeugdgezondheidszorg voor 0-4 jarigen en de prenatale preventie uit.

   

   

  In deze brochure lees je meer over onze organisatie, werkwijze en visie!
  Vorige pagina