Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  6 januari 2020

  Op wintersport met je baby

  Ga je op wintersport met je baby? Hier wat tips voor een veilig verblijf.

  • De ogen en huid van je baby zijn extra gevoelig voor de felle winterzon en de sterke uv-straling op grote hoogte. Zet je baby daarom niet in de directe zon en smeer hem goed in met een kinderzonnebrandcrème die speciaal geschikt is voor in de winter. Bescherm zijn ogen met een goeie zonnebril, bij voorkeur met een rondom elastiek zodat de bril goed op z’n plek blijft.
  • De koude berglucht is meestal erg droog waardoor je zelf ook eerder uitdroogt. Geef je kind extra veel te drinken en hou zijn lippen vet met een goede lipbalsem.
  • Goed ingepakt kan je baby heel wat hebben, ook vrieskou. Let op dat met name de ‘uitstekende’ lichaamsdelen als handen, voeten en oren lekker warm blijven. Je baby krijgt niet dezelfde lichaamsbeweging als jij en koelt snel af. Ga je een warm café binnen, trek je baby dan ook wat kleding uit.
  • Baby’s zijn veel gevoeliger voor hoogte. Over het algemeen wordt de grens van 2000 meter aangehouden. Baby’s hebben meer moeite met de ijle lucht op (grote) hoogte en de druk op hun oren. Maar niet alleen de hoogte, ook het hoogteverschil dat overbrugt wordt, is van belang. Neem je de gondel of stoeltjeslift, dan kan het helpen je baby een speen of (borst)voeding te geven. Het is lastig om hoogteziekte bij baby’s in de gaten te houden, maar let erop dat ze niet hangerig zijn, meer huilen of weigeren te eten.
  • En natuurlijk je baby niet op de rug meenemen met skiën. Een valpartij kan ook komen door een aanvaring met een andere wintersporter en zo maakt je baby al snel een val van grote hoogte.

  En dan……. heerlijk met elkaar de bergen in!!

  Vorige pagina