Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Extra ondersteuning

  Positief opvoeden

  Iedere ouder heeft wel eens vragen, twijfels of zorgen over het opvoeden. Hoe ga ik om met een driftbui? Wat als mijn kind geen groenten wil eten? Het slapen maar niet wil lukken? Hoe zorg ik goed voor mezelf nu ik het zo druk heb met ons gezin? Dit soort vragen zijn heel gewoon.

  Wanneer je op tijd een antwoord op dit soort vragen vindt, kun je voorkomen dat het gedrag of de situatie erger wordt. En soms heb je al bedacht hoe je het aan wilt pakken, maar vind je het fijn als er nog even iemand met je meekijkt. De JGZ-verpleegkundige of orthopedagoog kunnen je hierbij helpen.

  Bij het bezoek op het consultatiebureau vragen we ook hoe het met jou als vader of moeder gaat. Lukt het om goed voor jezelf te zorgen naast een gezin? Ook kunnen er bijzonderheden zijn of grote veranderingen zoals een verhuizing, een scheiding of overlijden, die invloed hebben op het opvoeden en het ouderschap. Je kunt hierbij onze ondersteuning vragen. Wanneer jij goed in je vel zit, lukt het ook beter om positief op te voeden en een fijne band met je kind te hebben. Onze verpleegkundigen en orthopedagogen zijn getraind in het Positief Opvoeden Programma. We gaan uit van een positieve insteek: we kijken naar hoe je het gedrag dat je wel graag wil zien bij je kind kunt stimuleren, zodat negatief gedrag steeds minder vaak voorkomt. We kunnen de gesprekken op het consultatiebureau voeren, maar ook bij jou thuis.

  Vorige pagina