Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  19 mei 2020

  Mooi weer spelletjes voor je peuter

  Wordt het dit weekend mooi weer? Deze leuke spelletjes zijn er voor je peuter!

  Splash
  Vul een platte plastic bak met water, bijvoorbeeld een afwasteil. Dit spel kan met twee of meer spelers worden gespeeld worden. Een ieder zit dicht om de bak met water. Om de beurt gooien de kinderen met de kleurtjesdobbelsteen. Het kind dat rood gooit, mag heel snel met zijn hand in het water slaan en zorgt dat door deze splash zoveel mogelijk kinderen nat worden.

  Sop de tuin
  Peuters willen altijd graag helpen. Ze zien jou regelmatig schoonmaken, dus dat willen ze ook wel eens proberen! Geef ze een spons, emmer water en een borstel en laat ze eens de tuin schoon maken! Ze kunnen de tuin aanvegen, de straat poetsen, hun speelgoed afwassen, de schutting afvegen. Kortom uren speelplezier!

  Schilder de schutting
  Een mooie, lange schutting? Die kan best een frisse opknapbeurt gebruiken! Geef je peuter een borstel en een emmer water. Hij mag de schutting ‘verven’. Het karwei zal echter nooit klaar komen… het eerste stuk is al weer opgedroogd voordat hij klaar zal zijn.

  Rembrand
  Maak een mooie tekening op de straat. Laat je kindje (of kinderen) zich lekker uitleven. De regen spoelt uiteindelijk de tekening vanzelf weer weg. Alternatief voor de zomer: laat je kindje een tekening maken met water. Geef hem een (oude) behangkwast of borstel van een stoffer en blik en een emmer water. Hij kan hier prachtig de straat mee ‘verven’. Het grappige is dat de tekening nooit klaar komt, want het droogt steeds weer op.

  Sponzenrace
  Ga naast elkaar liggen op de grond en probeer met de voeten/tenen een natte spons door te geven.

  En wanneer het dan toch gaat regenen zijn er altijd nog de plassen buiten om lekker in te stampen!!

  Vorige pagina