Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  20 december 2019

  Moet ik naar de dokter?

  Stel: je kind heeft hoofdpijn, oorpijn, jeuk, diarree of een andere klacht. De vraag komt dan op of je de dokter moet bellen of het nog even aan kan zien. Deze app helpt je bij het antwoord op deze vraag.

  Je vult eerst in of het een jongen of een meisje is en de geboortedatum. Vervolgens kun je op een tekening aangeven van welk deel van het lichaam je kind last heeft en het soort klacht. Bijvoorbeeld algeheel niet lekker voelen, pijn of koorts. Daarna krijg je een aantal vragen die je met ja of nee kunt beantwoorden. Tenslotte krijg je een advies. Dit kan zijn geruststelling en advies wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen of het advies om contact op te nemen met een arts.

  Als je de app op je smartphone gebruikt kun je direct vanuit de app je huisarts bellen.

  De app is bruikbaar voor alle leeftijden. Dus ook bij klachten van jezelf of je partner.

  De adviezen zijn gebaseerd op de landelijke huisartsenprotocollen en op de vragen die de doktersassistente gebruikt als je de huisarts belt (zogenaamde triagemethode).

  Kosten: de app is gratis en is beschikbaar voor iOS en Androïd

  Oordeel: de app kan een handig hulpmiddel zijn bij twijfel of je nú een arts moet bellen of het nog even aan kan zien. Maar als je ondanks het gegeven advies toch nog twijfelt kun je het beste toch de huisarts bellen.

  Vorige pagina