Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  18 maart 2024

  De kracht van groepsimmuniteit

  Groepsimmuniteit, een term die steeds vaker wordt genoemd, speelt een cruciale rol in het beschermen van onze samenleving tegen ziekten. Het concept is eenvoudig: hoe meer mensen gevaccineerd zijn binnen een gemeenschap, des te beter de bescherming voor iedereen, inclusief degenen die om verschillende redenen niet kunnen worden gevaccineerd, zoals pasgeborenen.

  Het is van belang om te begrijpen dat het niveau van vaccinatie in een gemeenschap direct van invloed is op het algehele beschermingsniveau tegen ziekten. Als het aantal gevaccineerde mensen daalt, kan dit de kwetsbaarheid van de hele gemeenschap vergroten en de verspreiding van ziekten bevorderen. Denk dan aan ziekten zoals kinkhoest en mazelen, die de laatste tijd erg in opmars zijn.

  Kinkhoest
  Als zwangere kun je al vanaf 22 weken de vaccinatie tegen difterie, kinkhoest en tetanus krijgen, gratis. Zo kun je je baby de eerste maanden van zijn of haar leven tegen kinkhoest beschermen. Dit is de periode dat je kind zelf nog niet ingeënt kan worden en kinkhoest het gevaarlijkst is.

  Ben je zwanger en de 22 weken gepasseerd? Bel het bedrijfsbureau via 088-9959595 en maak de afspraak voor de 22 wekenprik.

  Mazelen
  Mazelen is een van de meest besmettelijke ziekte die er bestaat. Je kunt mazelen oplopen als je geen mazelen hebt gehad of niet tegen mazelen bent ingeënt. Kinderen vanaf 14 maanden kunnen de BMR-vaccinatie krijgen. Deze vaccinatie beschermt ook tegen de Bof en Rode Hond.

  Meer informatie over groepsimmuniteit kun je HIER vinden.

   

  Links: twee mensen die niet zijn gevaccineerd en een besmetting. Rechts: meerdere mensen die niet zijn gevaccineerd en een besmetting.
  Vorige pagina