Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  17 juni 2022

  Borstvoeding in de zomer

  Bij aanhoudend hoge temperaturen is het niet alleen warm voor jou, maar ook voor je baby. Het algemene advies is om voldoende te drinken, het huis koel te houden en je niet te veel in te spannen in de middaguren. Maar hoe werkt dat nu als je je baby borstvoeding geeft? Is dan water geven tussendoor nodig? En waar let je op bij het geven van borstvoeding als het zó warm is?

  Hier wat tips:
  • Voed je baby op verzoek. Baby’s hebben net als jij met deze warmte vaak wat meer dorst, en zullen vaker om de borst vragen. Mocht je baby juist wat slaperiger zijn, maak hem/haar dan wakker voor een voeding zodat je baby voldoende vocht binnenkrijgt. Extra water geven is niet nodig, borstvoeding bestaat voor het grootste deel (88%) uit water.
  Is je baby al ouder dan 6 maanden, dan kun je naast de borstvoeding ook wat water of lauwe thee aanbieden.

  • Houd de plasluiers in de gaten: als je baby te weinig vocht binnenkrijgt, zullen de plasluiers minder vol zijn of zal de urine wat geconcentreerder zijn (gele of wat ruikende plasluiers). Merk je dat, ga dan wat vaker voeden.

  • Als je het wat al te plakkerig vindt met een baby tegen je aan, maak dan gebruik van een dunne hydrofieldoek tussen jullie in. Ook jezelf en je baby insmeren met wat talkpoeder kan helpen; let hierbij op dat je de talkpoeder eerst op je hand strooit en dan je baby ermee inwrijft (en niet direct op het lijfje van je baby strooit, zodat de poeder ingeademd kan worden).

  • Drink zelf voldoende. Omdat je baby vaker bij jou zal drinken, is het voor jou als moeder ook belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld bij elke voeding zelf een glas water te drinken.

  Vorige pagina