Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  29 maart 2022

  BoekStartcoach op consultatiebureau IJmuiden

  Vanaf 1 april kun je tijdens een bezoek aan ons consultatiebureau in IJmuiden de BoekStartCoach Judith Huitenda tegenkomen. De BoekStartCoach is een medewerker van de Bibliotheek Velsen, die ouders van jonge kinderen enthousiast maakt voor voorlezen en boekjes. Want met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen!

  Judith zal vanaf april één ochtend in de week, afwisselend op maandag- of donderdagochtend aanwezig zijn. Tijdens de wachtmomenten kun je als ouder met Judith in gesprek over boekjes, voorlezen en de bibliotheek. Ook geeft ze voorlees- en boekentips en kun je vragen stellen over mediaopvoeding.

  Waarom is voorlezen zo belangrijk?
  Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en die benoemen: niet alleen een gezellig moment op de dag en goed voor de band tussen jou en je kind, maar ook heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen hebben later vaak een voorspong op de basisschool als het gaat om taal.
  Veel mensen denken dat je pas een verhaal kunt voorlezen als je ziet dat een kind goed kan luisteren. Maar het kan zeker ook al met een baby. Een baby begrijpt meer dan je denkt. En met voorlezen gebruik je woorden die je in het dagelijks leven niet zo snel gebruikt

  Samenwerking Bibliotheek Velsen en Jeugdgezondheidszorg Kennemerland
  De komst van de BoekStartcoach is een intensivering van de samenwerking tussen Bibliotheek Velsen en het consultatiebureau in IJmuiden. Bibliotheek Velsen en Jeugdgezondheidszorg Kennemerland werken al vele jaren samen met het leesprogramma BoekStart: ouders krijgen via het consultatiebureau een bon waarmee ze een gratis abonnement bij de bibliotheek kunnen afsluiten. Als ouders langskomen in de bibliotheek om hun kindje lid te maken, krijgen ze direct een koffertje met daarin twee boekjes cadeau. Ouders kunnen dan direct beginnen met voorlezen.

  Vorige pagina