Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Workshop

  Samen spelen, samen delen

  Over omgaan met kinderruzies

  Agenda

  Kinderen kunnen soms heel erg ruzie maken. Broertjes en zusjes die ruzie maken om de afstandsbediening. Vriendjes en vriendinnetjes die elkaar het speelgoed uit de handen trekken. Soms volgt er zelfs een vechtpartij, wordt er gescholden, geschopt en geslagen. Hoe reageer je hierop als ouder? Moet je tussen beiden komen of ze het vooral zelf laten oplossen? En hoe zorg je ervoor dat kinderen na een ruzie weer rustig worden? Tijdens de workshop omgaan met ruzie komen deze en andere onderwerpen aan bod, en kun je je vragen hierover stellen.

  Tijdens de workshop kijken we naar:

  • Waarom maken kinderen ruzie?
  • Hoe kan ik mijn kind leren om ruzies op te lossen?
  • Hoe leer ik mijn kind om samen te werken en goed met anderen om te gaan?
  • Kan ik mijn kind leren om minder snel boos en gefrustreerd te worden?
  • Wanneer moet ik ingrijpen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat het na een ruzie weer rustig wordt?
  • Is het belangrijk dat kinderen het na een ruzie goed maken en sorry zeggen?

  Tijdens een bijeenkomst van ongeveer 2 uur krijg je informatie, gaan we met elkaar in gesprek en kijken we naar korte filmpjes. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met de andere ouders. De workshop wordt begeleid door een van onze verpleegkundigen met veel ervaring en kennis rond dit onderwerp.  De workshop goed slapen is bedoeld voor alle (groot-)ouders en opvoeders van kinderen van 0-4 jaar.

  Waar ga je mee naar huis?

  Aan het eind van de bijeenkomst heb je goede informatie gekregen over kinderruzies en hoe je hier als ouder mee om kunt gaan. Wanneer kinderen leren hoe ze een ruzie goed kunnen oplossen, leren ze hier weer van. Deze workshop helpt daarbij. Zodat ruzies niet alleen maar vervelend zijn, maar een kans worden om nieuwe dingen te leren en te groeien. Ook leer je in de workshop hoe je jouw kind vaardigheden als delen, overleggen en aardig zijn bij kunt brengen.

  Inschrijven?

  Met een klik op de knop Agenda of Aanmelden, kom je op de website Samenopgroeien.nu. Hier kun je de eerstvolgende workshop bij jou in de buurt of online vinden. Je kunt je via deze website ook direct inschrijven. Er zijn geen kosten aan deze workshop verbonden.

  Werk je bij een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of bibliotheek en wil je jouw ouders de mogelijkheid bieden op jouw locatie de workshop te volgen? Neem dan contact op met JGZ Kennemerland en we kijken samen naar de mogelijkheden.

  Aanmelden
  Vorige pagina