Alles over de JgzApp! Download deze nu:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit
Vorige stap
Dank voor uw vraag!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Sluit
Vorige pagina
Workshop

Van speen tot game

*Deze workshop kun je nu ONLINE volgen. Na aanmelding ontvang je de verdere instructies per mail*

Je kind opvoeden met media

Agenda

Jonge kinderen leren tegenwoordig nog eerder hoe ze op een scherm kunnen swipen naar hun favoriete filmpje of app, dan dat ze leren lopen. Jij en je kind kunnen een hoop plezier beleven met media, maar het roept ook vragen op. Leren kinderen wel iets van een scherm? Moet mijn kind niet gewoon buiten spelen of een boekje lezen? Is het wel veilig? Hoe ga ik om met het gezeur om nog meer schermtijd? En waar vind ik leuke en leerzame filmpjes en apps? Tijdens de workshop mediaopvoeding komen deze en andere onderwerpen aan bod, en kun je je vragen hierover stellen.

Tijdens de workshop kijken we naar:

  • Wat begrijpen jonge kinderen (tot 4 jaar) al van wat ze op een scherm zien?
  • Leert mijn kind iets van bezig zijn op het scherm?
  • Wat kunnen negatieve effecten zijn?
  • Hoeveel tijd op een scherm is ‘gezond’?
  • Waar vind ik leuke en leerzame filmpjes en apps voor mijn kind?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind geen ongeschikte inhoud tegenkomt?
  • Hoe kan ik mijn kind goed begeleiden bij mediagebruik?

Tijdens een bijeenkomst van ongeveer 2 uur krijg je informatie, gaan we met elkaar in gesprek en kijken we naar korte filmpjes. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met de andere ouders. De workshop mediaopvoeding is bedoeld voor alle (groot-)ouders en opvoeders van kinderen van 0-4 jaar.

Waar ga je mee naar huis? 

Aan het eind van de bijeenkomst heb je goede informatie gekregen om het mediagebruik van je kind te begeleiden. Op deze manier kunnen jij en je kind een goede ‘mediastart’ maken. Dat is fijn voor nu, maar legt ook een goede basis als je kind straks groter wordt.

Inschrijven?

Klik op de aanmeldknop om te zien waar de eerstvolgende workshop bij jou in de buurt is. Er zijn geen kosten aan de workshop verbonden.

Werk je bij een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of bibliotheek en wil je jouw ouders de mogelijkheid bieden op jouw locatie de workshop te volgen? Neem dan contact op met JGZ Kennemerland en we kijken samen naar de mogelijkheden.

 

Aanmelden
Vorige pagina