Alles over de JgzApp! Download deze nu:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit
Vorige stap
Dank voor uw vraag!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Sluit
Vorige pagina
Workshop

Leren praten: van ‘aaa’ tot papa en mama

*Deze workshop kun je nu ONLINE volgen. Na aanmelding ontvang je de verdere instructies per mail*

Hoe je kind leert praten (en jij daarbij kunt helpen)

Agenda

Leren praten begint al vanaf de geboorte en gaat daarna een heel leven lang door. De eerste klanken maakt je kind al vanzelf, maar hoe leert je kind om van klanken echte woorden te maken?  Het ene kind zegt al woordjes voor de eerste verjaardag, bij het andere kind duurt het langer voor hij of zij wat zegt. Hoe ziet de taalontwikkeling van peuters eruit? Kun je je kind daarbij helpen? En wat kun je doen als je merkt dat je kind moeite heeft met taal? Tijdens de workshop leren praten komen deze en andere onderwerpen aan bod, en kun je je vragen hierover stellen.

Tijdens de workshop kijken we naar:

  • Hoe ziet de taalontwikkeling van peuters eruit?
  • Hoe kan ik mijn kind hierbij helpen?
  • Tips voor leuke voorleesboeken en liedjes
  • Wat kan ik doen als ik merk dat mijn kind moeite heeft met taal?

Tijdens een bijeenkomst van ongeveer 2 uur krijg je informatie, gaan we met elkaar in gesprek en kijken we naar korte filmpjes. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met de andere ouders. De workshop wordt begeleid door een van onze verpleegkundigen met veel ervaring en kennis rond dit onderwerp. De workshop leren praten is bedoeld voor alle (groot-)ouders en opvoeders van kinderen van 0-4 jaar.

Waar ga je mee naar huis?

Aan het eind van de bijeenkomst heb je goede informatie gekregen over de taalontwikkeling van je kind. De eerste levensjaren van je kind zijn het belangrijkst voor de taalontwikkeling. Met deze workshop kun je jouw kind hierbij vanaf de start goed begeleiden.

Inschrijven?

Klik op de aanmeldknop om te zien waar de eerstvolgende workshop bij jou in de buurt is. Er zijn geen kosten aan de workshop verbonden.

Werk je bij een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of bibliotheek en wil je jouw ouders de mogelijkheid bieden op jouw locatie de workshop te volgen? Neem dan contact op met JGZ Kennemerland en we kijken samen naar de mogelijkheden.

 

Aanmelden
Vorige pagina