Alles over de JgzApp! Download deze nu:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit
Vorige stap
Dank voor uw vraag!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Sluit
Vorige pagina
Workshop

Over regels en grenzen..

*Deze workshop kun je nu ONLINE volgen. Na aanmelding ontvang je de verdere instructies per mail*

Je kind leren luisteren

Agenda

Bijna iedere ouder van een peuter heeft het wel eens meegemaakt: je kind krijgt midden op straat of in de supermarkt een enorme driftbui omdat de dingen niet gaan zoals hij of zij wil. Dit hoort bij de ontwikkeling van kinderen: het ontdekken van wat zij belangrijk vinden en graag willen, hun eigen ik. Maar hoe ga je als ouder met zo’n driftbui om? Kun je zo’n driftbui ook voorkomen? Hoe stel je grenzen bij je kind? Maar geef je tegelijkertijd ook ruimte aan die eigen wil? Tijdens de workshop ‘over regels en grenzen’ komen deze en andere onderwerpen aan bod, en kun je je vragen hierover stellen.

Tijdens de workshop kijken we naar:

  • Waarom luistert mijn kind niet?
  • Hoe leer ik mijn kind om te luisteren?
  • Welke regels kan ik met mijn kind afspreken?
  • Moeten de regels altijd, overal en bij iedereen hetzelfde zijn?
  • Hoe kan ik een driftbui voorkomen?
  • Wat kan ik doen als mijn kind toch een driftbui krijgt?

Tijdens een bijeenkomst van ongeveer 2 uur krijg je informatie, gaan we met elkaar in gesprek en kijken we naar korte filmpjes. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met de andere ouders. De workshop wordt begeleid door een van onze verpleegkundigen met veel ervaring en kennis rond dit onderwerp. De workshop leren luisteren is bedoeld voor alle (groot-)ouders en opvoeders van kinderen van 0-12 jaar.

Waar ga je mee naar huis?

Aan het eind van de bijeenkomst heb je goede informatie gekregen om het leren luisteren van je kind te begeleiden. Je hebt geleerd hoe je goede afspraken kunt maken met je kind en met de andere opvoeders. Hoe je omgaat met een driftbui en deze kunt voorkomen. Zodat je kind zijn eigen wil kan ontdekken op een manier die fijn is voor je kind en voor jouzelf.

Inschrijven?

Klik op de aanmeldknop om te zien waar de eerstvolgende workshop bij jou in de buurt is. Er zijn geen kosten aan de workshop verbonden.

Werk je bij een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of bibliotheek en wil je jouw ouders de mogelijkheid bieden op jouw locatie de workshop te volgen? Neem dan contact op met JGZ Kennemerland en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Aanmelden
Vorige pagina