Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Workshop

  Slaap kindje, slaap

  Je kind beter leren slapen

  Agenda

  Goed slapen is heel belangrijk voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Je kind kan problemen hebben met inslapen. Steeds maar weer mama of papa roepen, een slokje water vragen, of zijn bed uit kruipen. Je kind kan ook moeite hebben met doorslapen en meerdere keren per nacht onrustig of huilend wakker worden. Slaapproblemen zorgen ervoor dat je kind en jijzelf overdag ook moe zijn en het hele gezin uitgeput raakt.

  Wat kunnen redenen zijn dat je kind niet goed slaapt? Hoe sluit je aan bij het slaappatroon van je kind? En hoe leer je je kind om beter te slapen? Tijdens de workshop goed slapen komen deze en andere onderwerpen aan bod, en kun je je vragen hierover stellen.

  Tijdens de workshop kijken we naar:

  • Waarom is slapen belangrijk?
  • Hoeveel slaap heeft je kind nodig? Verschilt dit van kind tot kind?
  • Hoe ziet een goed bed ritueel eruit?
  • Hoe kan ik mijn kind leren om beter te slapen?

  Tijdens een bijeenkomst van ongeveer 2 uur krijg je informatie, gaan we met elkaar in gesprek en kijken we naar korte filmpjes. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met de andere ouders. De workshop wordt begeleid door een van onze verpleegkundigen met veel ervaring en kennis rond dit onderwerp. De workshop goed slapen is bedoeld voor alle (groot-)ouders en opvoeders van (klein)kinderen vanaf 1 tot 4 jaar.

  Waar ga je mee naar huis?

  Aan het eind van de bijeenkomst heb je goede informatie gekregen om het slapen van je kind te begeleiden. Hiermee kun je een plan van aanpak maken voor thuis, waardoor het slapen hopelijk snel beter gaat en jij en je kind straks weer uitgerust zijn.

  Inschrijven?

  Met een klik op de knop Agenda of Aanmelden, kom je op de website Samenopgroeien.nu. Hier kun je de eerstvolgende workshop bij jou in de buurt of online vinden. Je kunt je via deze website ook direct inschrijven. Er zijn geen kosten aan deze workshop verbonden.

  Werk je bij een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of bibliotheek en wil je jouw ouders de mogelijkheid bieden op jouw locatie de workshop te volgen? Neem dan contact op met JGZ Kennemerland en we kijken samen naar de mogelijkheden.

  Aanmelden
  Vorige pagina