Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Erop uit met je kind?

  Erop uit met je kind?

  Hoe je boodschappen doen en andere uitjes met je kind leuk maakt

  Boodschappen doen met je kind kan een gezellig uitje zijn, maar ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Je kind kan ongeduldig worden, niet langer willen lopen, gaan zeuren om snoep of speelgoed; totdat je kind misschien zelfs wel een driftbui krijgt en stampvoetend op de grond van de supermarkt ligt. Misschien los je dit nu op door je kind niet eens meer mee te nemen. Alleen is het lang niet altijd mogelijk om alle boodschappen zonder je kind te doen. Bovendien mis je hiermee een kans op het oefenen met leren luisteren op openbare plekken, en uiteindelijk de kans op een leuk uitstapje samen. In deze workshop maak je een eigen plan van aanpak waarmee het samen boodschappen doen leuk wordt en je weet wat je kunt doen op het moment dat het toch mis gaat. Daarnaast kijken we hoe je ditzelfde plan ook kan inzetten in andere situaties die lastig kunnen zijn.

  Tijdens de workshop kijken we naar:

  • Waarom is het samen boodschappen doen soms zo’n uitdaging?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat het goed gaat en mijn kind zich prettig gedraagt?
  • Hoe maak ik het boodschappen doen leuk voor mijn kind?
  • Wat kan ik doen als mijn kind ongewenst gedrag laat zien, zoals zeuren of een driftbui krijgen?
  • Hoe kan ik deze tips ook gebruiken bij andere uitjes, zoals een treinreis of een verjaardagsvisite?

  Tijdens een bijeenkomst van ongeveer 2 uur krijg je informatie, gaan we met elkaar in gesprek en kijken we naar korte filmpjes. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën met de andere ouders. De workshop wordt begeleid door een van onze verpleegkundigen met veel ervaring en kennis rond dit onderwerp. De workshop boodschappen doen is bedoeld voor alle (groot-)ouders en opvoeders van kinderen van 0-4 jaar.

  Waar ga je mee naar huis?

  Aan het eind van de bijeenkomst heb je goede informatie gekregen over hoe je op een prettige manier boodschappen kunt doen met je kind. Je hebt een eigen stappenplan gemaakt waarmee je kunt zorgen dat het boodschappen doen goed gaat en weet wat je moet doen als je kind zich toch ongewenst gedraagt. Dit stappenplan kun je ook gebruiken bij andere openbare situaties met je kind.

  Inschrijven?

  Met een klik op de knop Agenda of Aanmelden, kom je op de website Samenopgroeien.nu. Hier kun je de eerstvolgende workshop bij jou in de buurt of online vinden. Je kunt je via deze website ook direct inschrijven. Er zijn geen kosten aan deze workshop verbonden..

  Werk je bij een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of bibliotheek en wil je jouw ouders de mogelijkheid bieden op jouw locatie de workshop te volgen? Neem dan contact op met JGZ Kennemerland en we kijken samen naar de mogelijkheden.

  Vorige pagina