Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit

  Ervaringen

  Ouderschap is ontzettend spannend. Je leert elke dag, waarbij wij je kunnen ondersteunen en inspireren. Lees hier wat andere ouders hun ervaringen waren met het JGZK. wil je graag andere ouders ontmoeten en ideeën uitwisselen? Neem dan ook een kijkje in ons Workshop aanbod.

  Met de zwangerschap moesten we op zoek naar een ander huis met een extra slaapkamer.

  Ik raakte best gestrest van die verhuizing. Het nieuwe huis moest ook nog eerst verbouwd worden! Met de JGZ verpleegkundige heb ik gekeken naar manieren waarop ik me toch een beetje kon ontspannen. We hebben geoefend met in het hier en nu blijven. En gedachten als: wat als de gordijnen er straks nog niet eens hangen tijdens mijn thuisbevalling?! los te laten. Ze legde uit dat teveel stress ook niet goed was voor de baby in mijn buik. Uiteindelijk hingen die gordijnen trouwens niet, en ben ik nog bevallen in ons oude huis. Zonder stress en van een kerngezonde baby!

  Sandra, Haarlem
  Tegen het einde van de zwangerschap van mijn vriendin kwam er iemand van de JGZ bij ons thuis.

  We hebben het gehad over alle veranderingen die je meemaakt als je voor het eerst vader of moeder wordt. De impact op je werk, het verdelen van taken, en op onze relatie. Ook over hoe belangrijk de rol van mij als vader is en wat voor beeld ik daarbij heb. Ik vond het leuk om het zo concreet te maken. Als man sta je tijdens zo’n zwangerschap toch een beetje buitenspel. Nu kreeg ik het tenminste het gevoel dat ik iets kon gaan doen.

  Mark, Heemskerk
  Na een half jaar zei de jeugdarts op het consultatiebureau tegen ons dat ze zich zorgen maakte over de ontwikkeling van ons dochtertje.

  Ze had al moeten gaan omrollen, maar bleef nog altijd op haar ruggetje liggen. Ze heeft ons toen direct verwezen naar de fysiotherapeut en zo kwamen we uiteindelijk ook bij een kinderarts terecht. Het was fijn dat het consultatiebureau zo snel en adequaat heeft gehandeld. Hierdoor hebben we op tijd goede therapie voor ons dochtertje in kunnen zetten, waar zij veel baat bij heeft.

  Hanneke, IJmuiden