Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Zwanger

  22 wekenprik voor zwangeren

  De 22 wekenprik (tegen difterie, kinkhoest en tetanus) is gratis beschikbaar via het rijksvaccinatieprogramma voor alle zwangere vrouwen.

  De 22 wekenprik
  Vanaf de 22ste zwangerschapsweek tot het einde van je zwangerschap, kun je dit vaccin gratis krijgen. Als je minstens 2 weken voor de bevalling bent gevaccineerd bescherm je je baby de eerste maanden van zijn leven tegen kinkhoest. Dit is juist de periode dat je kind zelf nog niet ingeënt kan worden en kinkhoest het gevaarlijkst is. Bovendien heeft je baby dan vaak één vaccinatie minder nodig. Maar ook een vaccinatie vlak voor de bevalling is nog zinvol. Dit zorgt dat je zelf geen kinkhoest zal krijgen en dus je baby niet kan besmetten.

  Je verloskundige of gynaecoloog zal je de informatie over de 22 wekenprik geven.
  Vervolgens kun je een afspraak bij ons maken door contact op te nemen met ons bedrijfsbureau via 088-995 95 95. Hou je BSN-nummer bij de hand, deze hebben wij nodig bij het maken van de afspraak.

  Je krijgt een afspraak bij een jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Eventuele vragen over de vaccinatie kunnen tijdens deze afspraak besproken worden. Ook krijg je informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt. Verder bespreken we kort wat wij voor en na de bevalling voor jou, en straks je kind, kunnen betekenen.

  Meer informatie over de 22 wekenprik voor zwangere vrouwen, kun je vinden in deze folder , op de website van het RIVM of in dit filmpje.

   

  Vorige pagina