Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Zwanger

  Griepvaccinatie tijdens zwangerschap

  De griepvaccinatie is gratis beschikbaar via het rijksvaccinatieprogramma voor alle zwangere vrouwen.

  De griepvaccinatie
  Iedereen kent de griep. Je bent verkouden, moet niezen, hebt een zere keel en koorts met spierpijn, hoofdpijn en moeheid. Meestal gaat deze griep vanzelf over. Maar soms word je er heel erg ziek van. Je kunt dan een oorontsteking, longontsteking, benauwdheid of zelfs een ontsteking aan je hartspier krijgen. Deze echte griep is dan geen onschuldige ziekte meer.

  Als je baby net geboren is dan die nog klein en kwetsbaar en kan daardoor makkelijker deze erge vorm van de griep krijgen. Dan moet hij of zij in het ziekenhuis worden opgenomen. Maar als jij tijdens de zwangerschap de griepprik hebt gekregen, dan heeft jouw baby veel minder kans om griep te krijgen of er zo ziek van te worden.

  Voor jou is de griepprik ook zinvol. Zwangere vrouwen met griep worden namelijk vaker opgenomen in het ziekenhuis dan andere vrouwen met griep. Sommige vrouwen krijgen jaarlijks al een uitnodiging voor de griepprik via de huisarts. In dat geval kun je deze prik ook dit jaar gewoon bij je huisarts halen.

  Ben je tussen 15 oktober 2024 en 5 juli 2025 uitgerekend? Dan mag je nu de griepprik bij ons komen halen. Je kunt hiervoor vandaag al een afspraak maken bij via 088-995 95 95 of op het consultatiebureau.

  Meer informatie over de griepprik tijdens je zwangerschap, kun je vinden in deze folder of op de website van het RIVM.

   

  Vorige pagina