Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Extra ondersteuning

  Stevig Ouderschap

  Wanneer je zwanger bent of pas een baby hebt gekregen, verandert er veel en komt er van alles op je af. Je kunt hierbij vragen, twijfels of onzekerheden hebben en dat is heel normaal.

  Meestal kun je deze vragen stellen aan de mensen om je heen of op het consultatiebureau, maar soms heb je meer steun nodig. Bijvoorbeeld omdat er ook nog andere dingen spelen, zoals geldzorgen of relatieproblemen, of door ervaringen uit jouw eigen jeugd. Dan is het fijn om meer steun te krijgen van een van onze verpleegkundigen, die de tijd heeft om hierover met jou in gesprek te gaan.

  Bij Stevig Ouderschap (Prenataal) is er tijd om samen met de verpleegkundige te praten over wat je verwacht en uitdagingen vindt van het (straks) vader of moeder zijn en welke vragen je hebt over de opvoeding. Vooral als je opziet tegen het vader of moeder zijn of worden, jouw rol hierbij, je je zorgen maakt over de relatie of de toekomst van je kind. De jeugdverpleegkundige luistert naar jou en denkt met je mee. Ze kan advies geven en samen met jou kijken naar oplossingen voor problemen die er mogelijk spelen. Zodat jij nu en straks stevig staat in jouw rol als vader of moeder.

  Meer informatie over Stevig Ouderschap (Prenataal) kun je lezen in de folder en op de website www.stevigouderschap.nl. Je kunt je aanmelden via het consultatiebureau of, als je nog zwanger bent, via de gynaecoloog of verloskundige.

  Tijdens het eerste huisbezoek neemt onze screener ook een vragenlijst mee om te kijken of Stevig Ouderschap voor jou ondersteunend kan zijn. Als uit jouw antwoorden blijkt dat Stevig Ouderschap iets voor je zou kunnen betekenen, belt de JGZ-verpleegkundige van Stevig Ouderschap je voor het maken van een eerste afspraak. Samen maken jullie dan verdere afspraken als je mee wilt doen.

  Vorige pagina