Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Extra ondersteuning

  Als je baby te vroeg geboren wordt

  Als je kindje voor de 37e week geboren wordt, noemen we dat een prematuur of een te vroeg geborene. Je baby krijgt dan extra zorg in het ziekenhuis.

  Zodra de extra zorg in het ziekenhuis niet meer nodig is, vindt er een overdracht plaats tussen jou en je (eventuele) partner, de verpleegkundige van de afdeling Neonatologie en één van onze jeugdverpleegkundige. In dit gesprek worden er ook afspraken gemaakt voor een huisbezoek met de jeugdverpleegkundige en het eerste bezoek aan de prematuren nazorgpoli.

  De prematuren nazorgpoli
  Bij de prematuren nazorgpoli krijgen jij en je baby alle gewenste zorg en ondersteuning. De consultatiebureau assistente meet en weegt je kind, waarna het consult met de jeugd- of kinderarts volgt. Afspraken met andere deskundigen worden in overleg gemaakt.

  Alle deskundigheid op één plek
  De prematuren nazorgpoli’s zijn een samenwerking van Jeugdgezondheidszorg Kennemerland met het Spaarne Gasthuis Haarlem, het Rode Kruis Ziekenhuis en (Top)fysiotherapeuten. De teams bestaan uit de volgende expertises:

  • Kinderarts-neonatoloog
  • Jeugdarts
  • Jeugdverpleegkundige
  • Kinderfysiotherapeut
  • Logopediste
  • Orthopedagoog

  Waar en wanneer
  Het spreekuur vindt maandelijks plaats op donderdagmiddag op het consultatiebureau van Jeugdgezondheidszorg Kennemerland aan de Jan Gijzenkade in Haarlem.
  Op maandagmiddag op de Vilniusstraat in Haarlem en op dinsdagmiddag op de Trijntje Kemp-Haanlaan in Beverwijk.

   

  Vorige pagina