Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Opvoeden & opgroeien

  Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

  In de peuterleeftijd maken kinderen enorme sprongen in hun (taal)ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen zich vooral door samen met leeftijdsgenootjes te spelen en te ontdekken. Daarom is het aan te raden om je kind naar de peuteropvang te laten gaan. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

  Onder begeleiding van speciaal hiervoor opgeleide pedagogisch medewerkers doet je kind heel veel leuke spelletjes en activiteiten. Veel locaties werken met een VVE-programma. Dit is een speel- en leerprogramma waarmee peuters de juiste uitdaging krijgen. De pedagogisch medewerkers kijken samen met jou naar wat je peuter nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Zo is je peuter straks helemaal klaar voor de basisschool.

  Veel peuteropvanglocaties werken samen met een basisschool. Op die scholen wordt in de groepen 1 en 2 ook met een VVE-programma gewerkt. Zo wordt de overgang naar de basisschool nog makkelijker.

  Op het consultatiebureau ontvang je van ons informatie over de verschillende opvangmogelijkheden.  En bespreken we met je of je kind in aanmerking komt voor een VVE-indicatie. Elke gemeente heeft hiervoor criteria opgesteld. Peuters met een indicatie komen meer uren per week naar de peuteropvang dan kinderen zonder een indicatie. Zo is er voor alle peuters genoeg tijd en aandacht om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  Wil je meer weten? Ga dan naar www.klaarvoordestarthaarlem.nl. Op de site lees je hoe de Klaar voor de Start peuteropvang geregeld is in Haarlem. De informatie is ook grotendeels van toepassing op de andere gemeenten en kinderopvangorganisaties waarmee wij samenwerken. Natuurlijk kun je vragen ook altijd stellen op het consultatiebureau.

  Vorige pagina