Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  Opvoeden & opgroeien

  Kansrijke start in de eerste 1000 dagen

  Het krijgen van een kind is voor ouders een van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven. De eerste 1000 dagen (van zwangerschap tot 2 jaar) zijn voor een gezonde ontwikkeling van het kind erg belangrijk. In deze periode maakt een goede band met je kind het verschil. Graag geven wij je daarbij goede informatie en begeleiding.

  De eerste 1000 dagen zijn heel belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van je kind, niet alleen nu, maar ook op latere leeftijd. Tijdens deze eerste 1001 dagen in het leven van je kind gebeurt er ontzettend veel. Alles in het lichaam wordt gemaakt en dit lichaam vormt een bescherming tegen ziektes (afweer). Je kind bindt zich aan jou en anderen, leert kruipen, staan en lopen, eten en drinken, contact maken, praten en over hoe gebeurtenissen en acties en reacties met elkaar verbonden zijn (oorzaak en gevolg). Dit vormt de basis van de rest van het leven van je kind.

  Wanneer kinderen voelen dat hun omgeving veilig en liefdevol is, krijgen zij ook de ruimte om te groeien en dingen te leren. Zit jij tijdens de zwangerschap goed in je vel en ervaar je weinig stress, dan geeft dit je baby kansen op een goede start. Jij als ouder bent de veilige basis, waar je kind altijd weer op terug kan vallen. Dit zorgt ervoor dat je kind de wereld durft te ontdekken, nu maar ook als je kind later groter wordt.

  Vorige pagina