Versoepelingen coronamaatregelen; wat betekent dit voor uw bezoek aan ons? Lees hier:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  23 april 2020

  Waarom dragen wij geen mondkapjes?

  Om ons heen worden mondkapjes gedragen, plastic schermen geplaatst en dragen steeds meer mensen plastic wegwerphandschoenen. Wij krijgen vragen binnen waarom wij dit niet doen.

  Ook bij ons staat gezondheid en veiligheid voorop. Daarom hebben wij maatregelen genomen om de kans op een coronabesmetting zo klein mogelijk te maken.

  Hoe kun je het coronavirus overdragen
  Het coronavirus wordt vooral overgedragen via druppels van mens op mens. Die druppels ontstaan vooral als een besmette persoon uitademt, hoest of niest. Afstand houden van andere mensen en een goede persoonlijke hygiëne zijn de belangrijkste maatregelen om het doorgeven van het virus te stoppen.

  Welke maatregelen hebben wij genomen
  Eén van de maatregelen die wij hebben genomen, is dat mensen met klachten thuis moeten blijven. Ook onze medewerkers blijven thuis bij klachten. Verder nodigen wij per spreekuur minder kinderen uit, doen we nu ook consulten telefonisch en vragen we ouders om alleen te komen, zodat gezinnen elkaar niet treffen. Daarbij moeten mensen, in het dagelijks leven en bij ons, 1,5 meter afstand houden. Zo kunnen ouders en medewerkers elkaar niet besmetten, en voegt het dragen van een mondkapje dus niet veel toe.

  Wij werken niet met de kwetsbare groep ouderen of zieke personen (dan zijn handschoenen en mondkapjes namelijk wél nodig). Door onze maatregelen komen alleen gezonde gezinnen naar ons toe en zijn uitvoerende professionals klachtenvrij. Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijkt onze doelgroep, jonge kinderen, weinig klachten te krijgen van het coronavirus én het virus nauwelijks over te kunnen dragen. Veel belangrijker is het, zeker als je nog geen symptomen hebt, dat je je handen wast en niet aan je gezicht komt. Zorg dus voor goede hygiënemaatregelen!

  Maatregelen voor jou en ons
  Iedereen die bij ons komt, moet zich aan een aantal afspraken houden. Want alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! We zetten de maatregelen nog een keer voor je op een rij:

  • Kom niet als jij of je kind klachten hebben: dus verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts (ook als iemand in jullie gezin koorts heeft boven de 38°C).
  • Kom met 1 begeleider per kind. Deze begeleider mag geen klachten hebben.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen en volg, als dat is aangegeven, de aangepaste looprichting.
  • Was bij binnenkomst gelijk je handen of gebruik de handalcohol, ook als dat kan bij jouw kind.
  • Houd ook in de spreekkamer afstand van onze professionals. Onderzoeken wij jouw kind, dan vragen we je – als dat mogelijk is – afstand te houden.

  Zelf houden wij ons aan deze maatregelen

  • Per spreekuur nodigen wij minder kinderen uit, dan wij normaal gesproken doen. Zo treffen gezinnen elkaar niet in onze wachtruimte.
  • Als onze professionals klachten hebben, blijven ze thuis. Een mondkapje is daardoor niet nodig.
  • Als we jouw kind onderzoeken, komt onze professional wel dichterbij. Deze heeft geen klachten en wast vóór het onderzoek de handen. Plastic handschoenen gebruiken heeft geen meerwaarde boven handen wassen.
  • Na elk contact wast onze professional de handen en worden de gebruikte materialen goed schoongemaakt.
  • Er zijn geen inloopspreekuren.

  Gecontroleerde omgeving
  Al deze maatregelen bij elkaar zorgen ervoor dat een bezoek aan ons niet te vergelijken is met bijvoorbeeld een bezoek aan de supermarkt. Wij werken in een gecontroleerde omgeving en bij ons zorgen mondkapjes, wegwerphandschoenen of plastic schermen niet voor meer veiligheid; verkeerd gebruik ervan kan zelfs voor meer risico zorgen. Over onze manier van werken en de maatregelen die wij nemen, hebben wij nauw contact met het RIVM. Daarnaast volgen wij de situatie natuurlijk op de voet. Als het nodig is, passen wij onze werkwijze, maatregelen of manieren aan om ouders, kinderen en onszelf te beschermen. Wil je meer informatie? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op de website van het RIVM.

  Vorige pagina