JGZ in CORONATIJD Lees hier:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap
  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  16 maart 2021

  Het Coronavirus, hoe gaan wij hier mee om?

  Ook nu tijdens de lockdown zijn we er voor jou en je kind. Om onze dienstverlening zo goed mogelijk uit te blijven voeren, zijn er wat aanpassingen. Hier willen we je graag over informeren. Bij deze maatregelen hanteren wij alle richtlijnen zoals de overheid die gesteld heeft. Wat dit betekent voor jou en je kind, kun je hieronder lezen.

  Update juni 2021

  Maatregelen voor jou
  Iedereen die bij ons komt, moet zich aan een aantal afspraken houden. Want alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! We zetten de maatregelen even voor je op een rij:

  • Kom niet als jij klachten hebt als hoesten, verkoudheid, keelpijn of koorts (ook als iemand in jullie gezin koorts heeft boven de 38°C). Maak dan een nieuwe afspraak via de JgzApp of via ons bedrijfsbureau op telefoonnummer 088-995 95 95.
  • Met kinderen tot 6 jaar die verkouden zijn, ZONDER andere klachten, mag je wel naar het consultatiebureau komen. Uiteraard alleen als je kind met niemand in contact is geweest die corona heeft of wanneer er een volwassen gezinslid corona gerelateerde klachten heeft.
  • Kom met 1 begeleider per kind. Deze begeleider mag geen klachten hebben. Laat broertjes en zusjes zoveel mogelijk thuis.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen en volg, als dat is aangegeven, de aangepaste looprichting.
  • Houd ook in de spreekkamer afstand van onze professionals. Onderzoeken wij jouw kind, dan vragen we je – als dat mogelijk is – afstand te houden
  • Was bij binnenkomst gelijk je handen of gebruik de handalcohol, ook dat van jouw kind.


  Zelf houden wij ons aan deze maatregelen

  • Per spreekuur nodigen wij minder kinderen uit, dan wij normaal gesproken doen. Zo treffen gezinnen elkaar niet in onze wachtruimte. Lees hier alles over de afspraken en vaccinaties.
  • Als onze professionals klachten hebben, blijven ze thuis en worden ze getest.
  • Als we jouw kind onderzoeken, komt onze professional wel dichterbij. We proberen zoveel mogelijk de 1,5 meter naar ouders toe aan te houden.
  • Na elk contact wast onze professional de handen en er zijn extra hygiëne maatregelen getroffen op onze locaties. (Let op! Al het speelgoed is weggehaald. Je kunt eventueel zelf een speeltje meenemen voor je kind).
  • Er zijn geen inloopspreekuren. Wij werken op dit moment alleen op afspraak.

  Mondkapjes
  Wij werken met de bovenstaande basismaatregelen. Deze zijn het meest belangrijk in het voorkomen van een besmetting met het coronavirus. Dus het is erg belangrijk dat iedereen zich hieraan blijft houden! Maar soms komen onze professionals tijdens de consulten binnen de anderhalve meter afstand van een andere volwassene. Bijvoorbeeld bij een vaccinatie of een hielprik. Op zo’n moment kan de anderhalve meter niet gewaarborgd worden. In dat geval kunnen onze professionals op verzoek van de ouder of wanneer zij hier zelf voor kiezen, een niet-medisch mondkapje dragen. We verplichten ouders en kinderen niet om tijdens een bezoek een mondkapje te dragen.

  Let op! Onze locatie in Velserbroek is gevestigd in een gezondheidscentrum. Binnen dit gezondheidscentrum gelden aanvullende maatregelen en moet iedereen die het centrum betreedt verplicht een mondjekapje dragen.

  Hielprik en gehoorscreening
  De hielprik en gehoorscreening worden gewoon bij je thuis afgenomen. Onze screeners houden zich bij het huisbezoek aan alle gestelde richtlijnen.

  Contact
  Bij zorgen of vragen over je kind blijven wij elke werkdag telefonisch bereikbaar op 088- 995 95 95. Ook kunnen wij met je beeldbellen (bijvoorbeeld via WhatsApp) of kun je foto’s of filmpjes naar ons doorsturen. Wil je toch graag langskomen, dat kan. Je kunt dan een afspraak maken via de JgzApp of via ons bedrijfsbureau.

  Wij vragen je begrip voor bovenstaande en doen er alles aan om jou en je kind te blijven ondersteunen.

  Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

  Tips en links:

  Positief opvoeden in onzekere tijden: doe de online cursus!
  Alle informatie vind je HIER

  Prentenboek; Flip en grote vriend en Corona.
  Een informatief prentenboekje over Corona om voor te lezen aan de kleintjes. De vrienden Flip en grote vriend leggen in het verhaal uit waarom ze binnen moeten blijven en wat Corona is. Lees HIER.

  Top tien opvoedtips voor ouders en verzorgers in onzekere tijden.
  We zitten allemaal in een onzekere periode dat kan vragen oproepen hoe om te gaan met deze situatie. Voor alle ouders heeft Positief Opvoeden 10 praktische opvoedtips voor onzekere tijden opgesteld. Lees ze HIER!

  Vorige pagina