Update over het Coronavirus... vind je hier:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit
Vorige stap
Dank voor uw vraag!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Sluit
Vorige pagina
16 maart 2020

Het Coronavirus, hoe gaan wij hier mee om?

Ook nu ons land kampt met het Coronavirus zijn we er voor jou en je kind. Om onze dienstverlening zo goed mogelijk uit te blijven voeren, zullen er wel wat aanpassingen zijn. Hier willen we je graag over informeren. Bij deze maatregelen hanteren wij alle richtlijnen zoals de overheid die gesteld heeft. Wat dit betekent voor jou en je kind, kun je hieronder lezen.

Afspraken
Door de omstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt onze afspraken anders te organiseren.
Heeft u een:

  • afspraak voor een eerste consult op het consultatiebureau; deze gaat gewoon door op het consultatiebureau.
  • afspraak met vaccinatie; deze gaat gewoon door op het consultatiebureau (zie uitleg hieronder bij vaccinaties).
  • afspraak zonder vaccinatie; dit wordt een telefonisch consult. Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Wilt u hier geen gebruik van maken? Wijzig of annuleer deze afspraak dan via de JgzApp, het Serviceportaal of telefonisch: 088-995 95 95.

Niet meer dan 1 ouder tijdens de consulten
Wij willen iedereen met nadruk verzoeken om slechts met 1 ouder/begeleider met je kind naar het consultatiebureau te komen. Andere volwassenen of kinderen mogen helaas niet mee naar binnen. Zo proberen wij het besmettingsgevaar voor jou en je kind, maar ook voor onze medewerkers, zoveel mogelijk te beperken.

Vaccinaties
Heb je een afspraak staan om je kind te laten vaccineren, dan willen wij deze zoveel mogelijk door laten gaan. Vaccinaties bieden je kind een belangrijke bescherming tegen besmettelijke infectieziektes. Gezien de omstandigheden zijn de criteria wel wat aangepast.

  • Wij vaccineren op dit moment niet als je kind klachten heeft als verkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts.
  • Wij vaccineren nu alleen als je kind geen of slechts milde klachten heeft, zoals bijvoorbeeld een snotneus.

Zodra je kind beter is, kom dan snel langs om alsnog de vaccinatie te halen.
Heb je op dit moment zelf wel klachten, maar je kind niet? Kijk dan of iemand anders met je kind kan langskomen. Bij twijfel kun je altijd even bellen met één van onze jeugdartsen of verpleegkundigen. In overleg kan er eventueel een aparte afspraak gemaakt worden.

22-wekenprik
De vaccinaties voor de maternale kinkhoest voor zwangeren gaan gewoon door.

Wanneer je afspraak afzeggen
Heb jij of je kind klachten als hoesten, verkoudheid of keelpijn, dan vragen wij je om je afspraak te verplaatsen!

Inloopspreekuren
De inloopspreekuren op al onze locaties komen tot nadere orde te vervallen. Bij zorgen of vragen kun je telefonisch contact opnemen of een afspraak maken (zie ‘contact’ hieronder).

Hielprik en gehoorscreening
De gehoorscreening wordt tijdelijk stopgezet. Meer informatie hierover vind je HIER. De hielprik wordt wel gewoon afgenomen bij je thuis. Onze medewerkers zullen bij het huisbezoek voor de hielprik extra hygiëne maatregelen nemen.

Intakegesprekken
Alle intakegesprekken vinden telefonisch plaats.

Extra hygiëne maatregelen
Wij hebben de volgende extra hygiëne maatregelen getroffen op onze locaties:

  • Al het speelgoed is weggehaald.
  • Na ieder bezoek zullen de boxen en de aankleedkussens goed schoongemaakt en gedesinfecteerd worden.
  • Ouders met peuters vragen wij zelf hun kind te wegen en te meten. Alle weegschalen en meetlatten worden daarna weer goed schoongemaakt en gedesinfecteerd.
  • Houd zoveel mogelijk afstand (1,5 m) tot andere ouders en kinderen

Coeliakie onderzoek
Het coeliakie onderzoek dat wij in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum doen, wordt tot nadere orde stilgelegd.

Contact
Bij zorgen of vragen over je kind blijven wij elke werkdag telefonisch bereikbaar op 088- 995 95 95. Ook kunnen wij met je beeldbellen (Skypen, WhatsApp) of kun je foto’s of filmpjes naar ons doorsturen. Wil je toch graag langskomen, dat kan. Je kunt dan een afspraak maken via de JgzApp of via ons bedrijfsbureau.

Wij vragen je begrip voor bovenstaande en doen er alles aan om jou en je kind te blijven ondersteunen. Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

Tips en links vind je hieronder!

Tips en links

Help mij en mijn kinderen het coronavirus door!
Een pagina boordevol links naar tips en ideeën om je een beetje op weg te helpen je kinderen bezig te houden in deze onstuimige tijd.

Prentenboek; Flip en grote vriend en Corona.
Een informatief prentenboekje over Corona om voor te lezen aan de kleintjes. De vrienden Flip en grote vriend leggen in het verhaal uit waarom ze binnen moeten blijven en wat Corona is. Lees HIER.

Top tien opvoedtips voor ouders en verzorgers in onzekere tijden.
We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Nu de scholen gesloten zijn en velen van ons vanuit huis werken, hebben we allemaal vragen hoe om te gaan met deze situatie. Voor alle ouders heeft Positief Opvoeden 10 praktische opvoedtips voor onzekere tijden opgesteld. Lees ze HIER!

Beweeg je mee samen met Nijntje?
Leuke beweegtips om samen met kinderen van 1 tot 5 jaar te doen.

Vorige pagina