Alles over de JgzApp! Download deze nu:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit
Vorige stap
Dank voor uw vraag!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Sluit
Vorige pagina
Wat we nog meer voor je kunnen doen

Ondersteuning tijdens je zwangerschap

JGZ Kennemerland zorgt samen met de verloskundigen en kraamzorg voor een goede ondersteuning tijdens en na je zwangerschap.

De eerste 1001 dagen – geteld vanaf het moment van zwanger worden tot de leeftijd van 2 jaar – zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Zwanger zijn en ouder worden brengt grote veranderingen met zich mee: zowel in je lijf als in hoe je je voelt. Ook voor partners verandert er veel. We kunnen je helpen bij het goed voor jezelf zorgen, een gezonde leefstijl, en antwoorden op eerste vragen over het vader en moeder worden, het opvoeden, het verzorgen en de ontwikkeling van je kind.

Dit doen we bijvoorbeeld door al tijdens de zwangerschap langs te komen voor een kennismakingsgesprek, en het geven van workshops over ouderschap en borstvoeding. Heb je extra zorgen of vragen, dan kan onze thuisbegeleider of orthopedagoog je hierbij ondersteunen. Zie je op tegen de verantwoordelijkheid die het krijgen van een kind met zich meebrengt, ben je onzeker over je kennis van de ontwikkeling van kinderen, en/of wil je graag meer mensen om je heen die je ondersteunen, dan kunnen wij ook een programma als Stevig Ouderschap al tijdens de zwangerschap inzetten. De verloskundige kan je hiervoor aanmelden. Ook kan de JGZ-verpleegkundige bij de verloskundige aanschuiven tijdens een afspraak om jouw vragen en zorgen te bespreken.

Vorige pagina