Alles over de JgzApp! Download deze nu:
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit
Vorige stap
Dank voor uw vraag!

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Sluit
Vorige pagina
Er op tijd bij zijn

22 wekenprik voor zwangeren

Vanaf 16 december 2019 is de 22 wekenprik (tegen difterie, kinkhoest en tetanus) gratis beschikbaar via het rijksvaccinatieprogramma voor alle zwangere vrouwen.

Vanaf de 22ste zwangerschapsweek tot het einde van je zwangerschap, kun je dit vaccin gratis krijgen. Als je minstens 2 weken voor de bevalling bent gevaccineerd bescherm je je baby de eerste maanden van zijn leven tegen kinkhoest. Dit is juist de periode dat je kind zelf nog niet ingeënt kan worden en kinkhoest het gevaarlijkst is. Bovendien heeft je baby dan vaak één vaccinatie minder nodig. Maar ook een vaccinatie vlak voor de bevalling is nog zinvol. Dit zorgt dat je zelf geen kinkhoest zal krijgen en dus je baby niet kan besmetten.

Je verloskundige of gynaecoloog zal je de informatie over de 22 wekenprik geven.
Vervolgens kun je een afspraak bij ons maken door contact op te nemen met ons bedrijfsbureau via 088-995 95 95. Het is nu al mogelijk een afspraak in te plannen!

Je krijgt een afspraak bij een jeugdarts of JGZ-verpleegkundige. Eventuele vragen over de vaccinatie kunnen tijdens deze afspraak besproken worden. Ook krijg je informatie over de vaccinaties die je baby later krijgt. En er zal aan de orde komen wat JGZ Kennemerland voor en na de bevalling voor je kan betekenen.

Meer informatie over de kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen, kun je vinden in de folder , op de website van het RIVM of in dit filmpje.

 

 

Vorige pagina