WAT VIND JIJ VAN DE JEUGDGEZONDHEIDSZORG? DEEL JOUW MENING HIER
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  8 november 2022

  Hoe houd je Sinterklaas gezellig?

  De Sint en zijn Pieten zijn weer in ons land. De komst van de goedheiligman is elk jaar weer een feestje, maar voor je kind vaak wel een heel druk en heel spannend feestje.

  Gezonde spanning is leuk en hoort erbij, maar het kan ook te veel worden voor je kind. Wat rust creëren in deze tijd is dus extra belangrijk. Hierbij delen we wat tips om het Sinterklaasfeest leuk te houden, zowel voor jou als je kind:

  • Is dit het eerste jaar dat je kind het feest bewust meemaakt? Vertel dan wie Sinterklaas is, dat hij een paard heeft en veel Pieten. Bekijk samen een film of boek over Sinterklaas. Hoe meer je kind weet wat het kan verwachten, hoe fijner dat is.
  • Spreek af wanneer je kind de schoen mag zetten, bijvoorbeeld in het weekend. Leg uit dat Sinterklaas niet elke avond alle kinderschoenen in Nederland kan vullen. Zo voorkom je teleurstelling en het continue vragen of ze hun schoen mogen zetten.
  • Vindt je peuter het een eng idee dat Piet ’s nachts in huis komt of slaapt het ’s nachts niet van de spanning? Zet dan de schoen in de tuin, op het balkon of op een ander moment. Bijvoorbeeld voordat je peuter naar de opvang gaat.
  • Maak van Sinterklaas of Piet geen boeman. Zeg bijvoorbeeld niet dat je kind geen cadeautjes krijgt als het iets doet wat niet mag. Je kind kan bang worden van het idee dat de Pieten alles horen en doorvertellen aan Sinterklaas.
  • Vier je Sinterklaas met meerdere gezinnen? Maak dan afspraken over de cadeaus.

  Op DEZE PAGINA vind je nog veel meer tips over een Sinterklaasfeest dat voor iedereen leuk is!

  Vorige pagina