Vragen over de mazelen of kinkhoest? Hier kun je meer lezen! Mazelen en Kinkhoest
Afspraak maken
Overzicht
Hulp nodig?
Heb je een vraag?
Klik hier
Hulp nodig?
Sluit

  Vorige stap

  Dank voor uw vraag!

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  Sluit
  Vorige pagina
  2 juli 2019

  App Pollennieuws

  Het voorjaar en de zomer zijn voor veel mensen een leuke tijd, waarin buiten alles weer gaat bloeien en groeien. Maar voor sommige mensen breekt dan ook het hooikoorts seizoen aan. Ook kinderen kunnen hooikoorts hebben. Voor al deze mensen is de “pollennieuws” app ontwikkeld.

  In deze app kun je op een plattegrond van Nederland in een oogopslag de actuele pollenverwachting zien. In de kalender zie je wanneer planten bloeien en dus hooikoorts klachten kunnen geven. Door op het pijltje te klikken zie je foto’s en filmpjes en kun je extra informatie over deze planten lezen.

  In het logboek kun je op een schaal van 1 tot 10 aangeven hoeveel last je zelf hebt van hooikoorts. Dit kan door het schuifje onder de plattegrond te gebruiken. Onder meldingen kun je door op het potloodje rechtsboven te klikken aangeven welke klachten je hebt. Onder het kopje meldingen kun je ook zien hoeveel mensen gemeld hebben dat ze hooikoorts klachten hebben, welke symptomen ze hebben en hoeveel last ze hebben. Dit kun je zowel voor heel Nederland, als voor je eigen regio zien.

  Prijs: De app is gratis en geschikt voor iPad, iPhone en Androïd

  Oordeel: Een gebruiksvriendelijke app met veel informatie en uitleg. Voor mensen met hooikoorts is het een handige app om beter zicht te krijgen op hun klachten. Hebben de klachten met hooikoorts te maken en voor welke pollen ben je gevoelig? Door deze kennis kun je bepaalde planten proberen te vermijden als ze bloeien en zo je klachten verminderen.

  Vorige pagina